SOUS-VIDE CRÈME BRULLE
INFORMÁCIE
-
DOBA VARENIA: 1 hodina
- ČAS PRÍPRAVY: 10 minút
- OBTIAŽNOSŤ: stredná
INGREDIENCIE
- 80g žĺtok
- 45g kryštálového cukru
- 1g soli
- 300g smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
VYBAVENIE
- LX.20 Sous-Vide Stick
- Uzatvárateľné nádoby
- Kuchynská plynová pištoľ
POSTUP PRÍPRAVY
-
Pripravte si vodný kúpeľ SOUS-VIDE na 82°C.
-
Všetky ingrediencie spolu dobre vymiešajte.
-
Vymiešanú zmes nalejte do uzatvárateľných nádob a skontrolujte, či sú riadne zavreté.
- Vložte do vodného kúpeľa na 1 hodinu.
-
Po uvarení opatrne nádoby vytiahnite z vodného kúpeľa a vložte do nádoby so studenou vodou.
- Po vychladnutí poháre otvorte a na vrchu každého vytvorte súvislú vrstvu kryštálového cukru, ktorý skaramelizujte pomocou kuchynskej plynovej pištole. Pred podávaním nechajte pár minút odstáť.