INFORMÁCIE
  • DOBA VARENIA: 1 hodina
  • ČAS PRÍPRAVY: 10 minút
  • OBTIAŽNOSŤ: stredná
INGREDIENCIE
  • 80g žĺtok
  • 45g kryštálového cukru 
  • 1g soli
  • 300g smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
VYBAVENIE
POSTUP PRÍPRAVY
  1. Pripravte si vodný kúpeľ SOUS-VIDE na 82°C. 

  2. Všetky ingrediencie spolu dobre vymiešajte.

  3. Vymiešanú zmes nalejte do uzatvárateľných nádob a skontrolujte, či sú riadne zavreté.

  4. Vložte do vodného kúpeľa na 1 hodinu.
  5. Po uvarení opatrne nádoby vytiahnite z vodného kúpeľa a vložte do nádoby so studenou vodou.

  6. Po vychladnutí poháre otvorte a na vrchu každého vytvorte súvislú vrstvu kryštálového cukru, ktorý skaramelizujte pomocou kuchynskej plynovej pištole. Pred podávaním nechajte pár minút odstáť.